2018

Amigo Open Darts Zeeland 2018

Het Open Darts Zeeland toernooi was op 25 augustus 2018 weer een groot succes. Dit jaar wisten veel darters en dartsters Sporthal de Belt weer te vinden om deel te nemen aan dit jaarlijks terug kerende toernooi, dat voor de 7e keer werd georganiseerd door Stichting Darts Zeeland. Dit jaar was de hoofdsponsor Restaurant Amigo, aan de Nieuwe Dijk 41-61 in Vlissingen, waarvoor dank.

Er waren dit jaar in het totaal 198 deelnemers, 170 heren en 28 dames, en niet de minsten kwamen naar Sporthal de Belt in Oost-Souburg.
Zo waren er een redelijk aantal darters die uitkomen in de PDC. De meest in het oog springende naam is die van Vincent van der Voort, die dit jaar voor het eerst mee deed. De winnaar van de vorige editie, Dirk van Duijvenbode was er ook om z’n titel te verdedigen, wat hem helaas niet lukte; hij werd in de strijd om de laatste acht te bereiken uitgeschakeld door de Belg Tony Martinez. De andere finalist van vorig jaar, Jermaine Wattimena, strandde in de kwartfinale. Hij wist zijn vele wedstrijdpijlen niet te verzilveren. Hij verloor van de uit Hengelo afkomstige Dennie Olde Kalter, de uiteindelijke winnaar van deze editie.
Benito van de Pas was er ook maar die strandde in de 2e ronde. Mario Robbe deed ook verdienstelijk mee, hij wist de halve finale te bereiken, nadat hij de achtste finale de Belg John Desmeuraux wist te verslaan. In de kwartfinale onderging Stefaan Deprez hetzelfde lot.
Pieter Otten, Rowdy Schoremans en Nico de Krey waren dit jaar de beste Zeeuwen, zij strandden in de achtste finale.

De finale ging dit jaar tussen Vincent van der Voort en Dennie Olde Kalter, en ging over best of 13 legs. In de 1e leg wist Dennie gelijk al Vincent z’n leg af te snoepen. Nadat Dennie een voorsprong had van 3-0 was al duidelijk dat Vincent een zware dobber zou hebben aan Dennie, maar Vincent wist zich mooi terug te vechten naar 3-3. De 7e leg lukte het Vincent wederom niet om z’n leg te behouden, en Dennie won daarna de volgende 2 legs ook nog.
Uiteindelijk lukte het Dennie om van Vincent te winnen met 7-5.
In de partij gooide Dennie 4 keer een 180 score. De hoogste score van Vincent was 177.

Bij de dames ging de finale tussen Marjolein Noijens en Marly van den Heuvel, beide afkomstig uit Tilburg. Marjolein won de finale met 5-4.
Marjolein wist zich in de kwartfinale te ontdoen van Karin Krappen.
Dankzij onze sponsors is het weer mogelijk geweest om een geweldig toernooi neer te zetten en Stichting Darts Zeeland is daar dankbaar voor.