Open Zeeland 2012


Op 30 juni 2012 heeft het BBD Open zeeland voor de eerste keer plaatsgevonden. Dit dankzij een grote groep vrijwilligers uit heel Zeeland, en zeker dankzij de sponsoren die dit evenement mogelijk hebben gemaakt. Bij deze willen wij allen hartelijk bedanken.

BBD staat voor de hoofdsponsor Betere Bouw Deals. Zonder hun steun was het een erg lastige opgave geweest om het toernooi zo groot en geweldig te maken!

Het eerste open Zeeland bood plaats aan ruim 130 heren en 35 dames. Na de poulefase (de eerste 3 spelers uit een poule van 5 kwalificeerden zich voor de 2e ronde) ging het toernooi in een rap tempo richting finales. Vele grote namen haalden het niet. Beste Zeeuwen waren Cees van Leeuwen en Fabian de Lange die allebei in de kwartfinales strandden.
In een zeer spannende finale was het uiteindelijk Tony West die de overwinning binnensleepte ten koste van het pas 16-jarige supertalent Jeffrey de Zwaan. Deze had afgerekend met Ferry Beijleveld, terwijl Tony de Belgische Ronny Huijbrechts aan de kant schoof.

Bij de dames ook vele spannende partijen. In de halve finales bleven Nicole Delie – Aileen de Graaf en Karin Krappen – Charona de Laat over als laatste spannende partijen.
Karin en Aileen waren hierin de sterkste. In een onderling duel besliste Aileen dat zij een jaar lang de beste van het Open Zeeland is.

Na afloop heeft de organisatie vele positieve en lovende reacties ontvangen. Wij zijn blij dat het toernooi zeer goed en vlot is gelopen, maar zonder onze vrijwilligers en uiteraard de darters en het publiek, was het nooit een dusdanig succes geworden!