OP 3 september 2016  werd in Sporthal de Belt In Oost-Souburg de 5e ProConnect Open Darts Zeeland gehouden. 13 Dames en 124 heren zijn op dit groot darts spektakel afgekomen, en het was wederom een groot succes. De deelnemers werden ingedeeld in poules, waarvan de beste 3 zich plaatsten voor de knock-out fase.

Bij de dames plaatsten Jeannette Stokx en Aileen de Graaf zich voor de finale. Jeannette won met 4-1 van Olga Hogenkamp. In de andere halve finale won Aileen de Graaf met 4-0 van Magdalena van den Hoven.

In de finale kwam Jeannette wat tekort tegen een magistrale Aileen de Graaf die met 5-0 won, en daarmee heeft ze voor de 4e keer de Open Darts Zeeland gewonnen.

Bij de heren wist de belg Geert de Vos de titel op zijn naam te schrijven. Hij rekende in de halve finale in een best of 11 legs af met Toon Greebe. Deze zinderende partij kon Toon de partij niet naar zich toe trekken nadat hij 7 wedstrijd pijlen miste. Toon kwam met 2-0 voor maar Geert vocht zich heldhaftig terug naar een 2-2. Toon herpakte zich weer in de volgende 2 legs, maar liet toe dat Geert wederom zich terug kon vechten naar 4-4. Daarna behielden beide heren hun eigen leg, en de laatste leg ging uiteindelijk naar Geert de Vos.

De andere halve finale ging tussen Danny Blom en Ron Meulenkamp. Danny begon sterk, hij wist vaak met 12 pijlen op een checkout te komen, maar had best wel wat pijlen nodig om dubbels uit te gooien. Hij wist wel met 2-0 voor te komen maar Ron vocht zich knap terug naar een gelijke stand. Daarna wisten de beide heren hun eigen leg niet te behouden. In de 11e leg was het Danny Blom die de laatste dubbel gooide en zich daarmee plaatste voor de finale.

De finale werd gespeeld in een best of 13 legs. Danny begon daarin heel sterk, en kwam, net als in de halve finale met 2-0 voor. Geert kwam sterk terug en wist 4 legs achtereen te winnen. Danny wist zich te herpakken en kwam terug naar 4-3. Daarna moest Danny 4-4 maken. Daarvoor hoefde hij alleen maar 38 uit te gooien maar gooide een no-score. Geert gooide daarna 104 uit. Het leek wel of dat de beslissende klap was, want Geert won daarna makkelijk de partij.

De Stichting Darts Zeeland kijkt terug op een tevreden toernooi. Graag willen we de vrijwilligers, sponsors en uiteraard de deelnemers allemaal bedanken voor hun bijdrage aan het ProConnect Open Darts Zeeland!

Tot volgend jaar!